Förmedling

FÖRMEDLING och PEDAGOGIK

FÖREDRAG OCH GUIDNINGAR


Västsvensk arkeologis arkeologer Anna Nyqvist Thorsson och Annelie Nitenberg är flitigt anlitade föredragshållare och guider. Fokus är Västsvensk förhistoria och historia med betoning på järnålder och medeltid. Vi skräddarsyr efter era önskemål. Välkommen med din förfrågan!

Prissättning föredrag


1 timma         2 500 kr


+ ersättning för restid och resa om utanför Lidköping.

Prissättning guidning


Vid kortare guidning prissättning som vid föredrag. Vid längre guidning och rundresa vänligen kontakta oss för kostnadsförslag.

Foto: Ann-Sofie Andersson, Vänermuseet

SKOLPROGRAM


Utbudet av skolprogram varierar beroende på våra pågående projekt i övrigt. Vi har tidigare haft skolprogram med moment som fältarkeologi, guidning och teaterworkshop. Just nu kan vi erbjuda Tidsormen och Stenhusbacken!

Tidsormen


En annorlunda och kreativ historieupplevelse för skola, museum och biblioteksscen! Dans, musik, forntidsdräkter och föremål varvas med arkeologens berättelser och kunskap. I centrum för lektionen är den nära fem meter långa Tidsormen!

Stenhusbacken, Kålland


Ta med era elever till natursköna Stenhusbacken på Kålland, ca 1 mil norr om Lidköping. Arkeologerna guidar och berättar om gravar, offrade bronssköldar och om hur kulturlandskapet förändrats genom århundradena...


PEDAGOGIK


Boka en arkeolog till din skola! Vi anpassar oss efter era önskemål. Välkommen att kontakta oss med förfrågan och för prisuppgift.